Malzemeler:
100-125 gr dana kıyma-1 adet köfte için (ben yağsız kıyma alıyorum)
İstediğiniz miktarda soğan
Barbekü sos
Acı sos
Hardal
Cheddar peyniri
Marul
Burger ekmeği
Sıvı yağ
Tuz, katabilen
Yapılışı
- Köfteyi hazırlamak için kıymanın içine tuz, karabiber ve köfke başına 1-1.5 y.k barbekü sos koyun. Karışacak kadar yoğurun ve şekillendirip buzdolabında bekletin.
- Karamelize soğan için birkaç soğanı söğüş doğrayın. Tavaya biraz sıvıyağ koyun ve soğanları kavurmaya başlayın. İçine (2 soğan için 1 yemek kaşığı kadar) şeker ekleyin. Soğanlar kenarlarından yanmaya başlayınca tavanın kenarından azar azar sıcak su ekleyin. Kavruldukça karamelize olmaya başlayacaktır. Karamelize oldukça suyunu çeker, siz ara ara kenardan göz kararı sıcak su eklemeye devam edin.
- Fotoğraftaki renge ve kıvama gelince tamamdır. Ben her defasında fazla miktarda yapıp kalanı buzluğa kaldırıyorum sonra mikrodalgada çözdürüp kullanıyorum.
- Izgara tavasına çok az sıvıyağ gezdirin. Köftelerin 2 tarafını da 5'er dakika orta ateşte pişirin. Devamlı çevirmeyin, tek tarafı piştikten sonra çevirip tek seferde pişirin.
- Ekmeklerin arasına istediğiniz sosu sürün, tabanına karamelize soğanı koyun. Üzerine köfteyi yerleştirin, köftenin üzerine de peyniri ve marulu koyun.
- Burgerleri 5 dk boyunca 180 derece alt üst ızgara ısıttığınız fırında tutun.
- Yanına patates ile servis edebilirsiniz, afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder