4 Mart 2017 Cumartesi

TİRAMİSU

   

Malzemeler
600 ml süt
3 y.k un
3 t.k. buğday nişastası
1 su b. şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 y.k. margarin
1 paket (200 g) labne
1 paket kedidili bisküvi
Islatmak için granül kahve

Yapılışı

  • Önce kremasını pişireceğiz. Süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısını bir tencereye alıp tel çırpıcı ile karıştırın. Daha sonra altını açıp orta ateşte katılaşıp kaynayana kadar pişirin.
  • Altını kapattıktan sonra margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırın. İyice soğuması için önce dışarıda sonra buzdolabında bekletin.
  • Soğuduktan sonra labneyi kremaya katıp mikserle çırpın.
  • Kahveyi yarı süt yarı su ile hazırlayın. Derin bir kare borcam kap alın. İçine kedidili bisküvileri hazırladığınız kahve ile sadece hızlıca batırıp çıkararak ıslatarak dizin. Eğer bisküvileri kahve içinde bekletirseniz çok fazla çekerler ve tiramisuyu dilimlediğiniz zaman altında su birikir.
  • İlk katı dizdikten sonra kremanın yarısını dökün. İkinci katı da aynı şekilde dizip kalan kremayı dökün. En son üzerini kakao tozu ile kaplayın.
  • Birkaç saat buzdolabında dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Geceden yapıp ertesi gün yerseniz çok güzel oluyor. Afiyet olsun :)
  • Not: resimde gördüğünüz tiramisuyu ben iki katı ölçü ile yaptım. Genelde misafir geldiği zaman iki katı ölçü kullanıyorum. Çünkü çok seviliyor ve 2 dilim yiyen bile oluyor, tabi bir de ertesi gün eve kalınca güzel oluyor :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder