SÜTLÜ PÜRE
Bu püreyi yaptıktan sonra daha önce yaptığınız tüm püre tariflerini bir kenara bırakacaksınız. Sütün içinde haşlandığı için apayrı bir lezzeti oluyor, hem de haşlandığı süt ile püreyi ezdiğimiz için tüm vitamini içinde kalıyor .
Malzemeler
5 adet patates
1 litre süt
1 y.k. tereyağı
Kaşar peyniri
Tuz
Yapılışı
- Patatesleri soyup temizleyin ve yıkayın. Kabaca doğrayıp bir tencereye alın ve üzerine sütü boşaltın, tuzunu ekleyin. Altını yakıp patatesler yumuşayana kadar haşlanmasını sağlayın. (Kapağını kapatmayın yoksa taşar 😁)
- Patatesler haşlandıktan sonra tencerenin altını kapatın ve tereyağını ekleyin. Blender ile patatesin iyice edilip sütle karışarak pure kıvamına gelmesini sağlayın. Daha sonra bir miktar kaşarı küçük küçük doğrayıp içine atın ve karıştırarak sıcaklığıyla erimesi sağlayın.
- Pürenizi bir borcama koyun. Üzerine kaşar rendeleyin. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Pürenizi sotelerinizin köfte ve bifteğinizin yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder