11 Nisan 2014 Cuma

ELMALI RULO BİSKÜVİ


Malzemeler

2 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
150 gr tereyağı
2-3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı buğday nişastası
2 elma
Yarım su b. kırık ceviz
1 çay kaşığı tarçın
8-10 y.k. şeker

Yapılışı

  • Elmaları soyup küp küp doğrayın. Tencereye elmaları ve şekeri koyarak pişirin. Şeker karamelize olup ağdalı bir hal alacaktır. Altını kapatınca ceviz ve tarçını da ekleyip karıştırın. 
  • Pudra şekeri, yumurta ve yağı mikserle krema gibi olana dek çırpın. 2 su bardağı unu, nişastayı, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip karıştırın. Hamurunuz kıvama gelene dek biraz daha un ekleyin. Hamurumuz çok sert olmayacak, yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  • Hamuru yağlı kağıt üstünde dikdörtgen şeklinde açın. Elmalı harcı yayıp rulo haline getirin.  (Isterseniz kuru üzüm de ekleyebilirsiniz.) Ruloyu dolapta 1 saat bekletin.
  • Rulo sertleştikten sonra parmak kalınlığında dilimler kesin ve tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder