Malzemeler
2 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
150 gr tereyağı
2-3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı buğday nişastası
2 elma
Yarım su b. kırık ceviz
1 çay kaşığı tarçın
8-10 y.k. şeker
Yapılışı
- Elmaları soyup küp küp doğrayın. Tencereye elmaları ve şekeri koyarak pişirin. Şeker karamelize olup ağdalı bir hal alacaktır. Altını kapatınca ceviz ve tarçını da ekleyip karıştırın.
- Pudra şekeri, yumurta ve yağı mikserle krema gibi olana dek çırpın. 2 su bardağı unu, nişastayı, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip karıştırın. Hamurunuz kıvama gelene dek biraz daha un ekleyin. Hamurumuz çok sert olmayacak, yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
- Hamuru yağlı kağıt üstünde dikdörtgen şeklinde açın. Elmalı harcı yayıp rulo haline getirin. (Isterseniz kuru üzüm de ekleyebilirsiniz.) Ruloyu dolapta 1 saat bekletin.
- Rulo sertleştikten sonra parmak kalınlığında dilimler kesin ve tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder