yemek istemeyecesiniz 😊 çünkü hem çok pratik hem de kadayıfları yağ ile değil de kaymak la karıştırdığınız için lezzeti de çok hafif oluyor. Dışının da o kadar çıtır olmasında da kaymağın etkisi büyük 😀
KAYMAKLI KÜNEFE
Malzemeler
150 gram kadayıf
3-4 tepeleme y.k. kaymak
1 y.k tereyağ
Dil peyniri
Şerbet
6 y.k. şeker
6 y.k. su
3-4 damla limon
Yapılışı
- Şerbet soğuk döküleceği için önce şeker ve suyu ocağa alın. 2 dk fokur fokur kaynadıktan sonra limonu da ekleyip 1 dk daha kaynatıp altını kapatın, bayağı ağdalı bir Şerbet elde edeceğiz.
- Kadayıfı geniş bir taşa alıp elinizle lime lime kopararak havalandırın ama çok parçalamayın.
- Kaymağı bir tavaya alarak yaklaşık yarısı eriyecek kadar ısıtıp kadayıfın üzerine ekleyin ve elinizle kaymağı güzelce kadayıfa yedirin.
- Tavaya 1 kaşık tereyağını koyup kızdırın. Kadayıfın yarısını elinizle tavaya yayıp hiç aralık kalmayacak şekilde bastıran. Üzerine lime lime ayırdığınız dil peynirini en kenarlara gelmeyecek şekilde yerleştirin. Kalan kadayıfı da hiç boşluk kalmayacak şekilde yayıp bastıran. Ateş orta derecede olacak şekilde kapak kapatarak pişmeye bırakın. Ara ara kapağını açıp spatulayla en kenardaki kadayıfları ortaya toparlayın.
- Altı kızardıktan sonra bir tabak veya kapak yardımıyla künefeyi çevirin. Aynı şekilde bu tarafı da kızarana dek bekleyin.
- Iki tarafı da çıtır çıtır kızardıktan sonra künefeyi servis edeceğiniz tabağa alın ve soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Mümkünse üzerine bol fıstık serpip servis edin. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder