FINDIK EZMESİ
Eve poşet poşet ayıklanmış taze fındık geldiği zaman bayatlamadan değerlendirmek için çözüm ararken aklıma geldi fındık ezmesini yapmak. Siz de yaparsanız inanın birdaha dışardan fındık ezmesi almak istemeyecesiniz. Üstelik sevdiklerinize küçük kavanozlarda hediye etmek için de hoş bir fikir :)
Eğer siz de benim gibi taze fındıktan yapacaksanız fındıkları ayıkladıktan sonra fırında kavurun. Fırından çıkınca elinizi yakmamak için hafif ılındıktan sonra avucunuzda sıvazlayarak kahverengi kabuklarının dökülmesini sağlayın. Şekerini de damak zevkinize göre daha az veya çok koyabilirsiniz..
Malzemeler
250 gram fındık
2-3 çorba kaşığı fındık yağı
4 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı
- Kavrulmuş fındıkları mutfak robotunda toz gibi olup da yağını salana dek karıştırın.
- Sıvıyağı da ekleyip iyice karışması için arada açıp kenarda birikenleri ortasına iterek düşük ve yüksek hızda karıştırın.
- En son pudra şekerini ekleyip kenarda birikenleri ortaya alarak krema kıvamına gelene dek karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder