Malzemeler
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
150 gr tereyağı/teremyağ
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı buğday nişastası
Yapılışı
- Pudra şekeri, yumurta ve yumuşamış yağı mikserle krema gibi olana dek çırpın.
- 2 su bardağı unu, nişastayı, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip karıştırın. İyice karışınca ele yapışan hamuru 2 ye bölün.
- Yarısına kakaoyu ekleyip yoğurun, gerekirse biraz daha un ekleyin. Diğer yarısına da diğer hamura eklediğiniz kakao ve unun toplamı kadar un ekleyip yoğurun. Hamurumuz çok sert olmayacak, yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
- Kakaolu hamuru tezgahta dikdörtgen şekilde açın. Beyaz hamuru da tezgaha yapıştırdığınız bir yağlı kağıt üstünde birebir aynı büyüklükte açın. Yağlı kağıtla beraber hamuru kaldırıp kakaolu dikdörtgenin üzerine uçları birebir gelecek şekilde ters çevirerek yerleştirin.
- Elde ettiğiniz 2 katlı hamurunuzu rulo yapın ve dolapta 1 saat dinlendirin.
- Rulo uzun keskin düz uçlu bir bıçak ile dilim dilim kesin.
- Tepsiye yerleştirirken dilerseniz minik bir merdaneyle hafifçe yassıltabilirsiniz.
- Tepsiye dizince de böyle görünüyorlar:)
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri kızarmayacak kadar pişirin.
- Biraz dinlendikten sonra leziz ve güzel kurabiyelerinizi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder