FIRINLANMIŞ HİNDİSTAN CEVİZLİ LOKUM TATLISI
Malzemeler
1200 ml süt
2 su b.+3 y.k. şeker
17 y.k. irmik
2 paket krem şanti
Hindistan cevizi, fındık
1 çay b. Sıvıyağ
Yapılışı
- Süt, irmik ve şekeri bir tencereye alın. Kısık ateşte irmikler kabarıp katı muhallebi kıvamına gelene dek pisirin ve blender ile irmiklerin parçalanmasını sağlayın.
- Elinizi yakmayacak kadar ılındıktan sonra toz krem şantiyi ekleyin ve karıştırın.
- Orta boy bir borcamı sıvıyağ ile yağlayın. Muhallebiyi eşit bir şekilde yayıp üzerine fırça ile sıvıyağ sürün ve bolca hindistan cevizi serpin. Bıçakla kare kare kesin ve ortalarına da fındık yerleştirin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Muhallebi 2 saat dolapta iyice soğuduktan sonra aynı yerlerden kesin. Oluşan kare parçaları dikkatlice çıkarıp her tarafını geniş bir kaseye döktüğünüz hindistan cevizine bulayın.
- Lokumlarınız hazır ister ılık ister dolapta soğutup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder