Tartöletlerin hamuru vişneli tartta kullandığım aynı tarif. ( tartölet hamurunun tarifine buradan ulaşabilirsiniz: miraygibi.blogspot.com.tr/2013/12/visneli-tart.html ) Kremasını da pasta kreması tarifim ile yaptım onu aşağıda bulabilirsiniz :) Tart jölesi almayı unuttuğum için de kararmayacak meyveleri tercih ettim portakal mandalina gibi. Birdahakine tart jölesi alıp diğer meyvelerden de kullanacağım.
Artan kremayla da 4 adet krem karamel çıkarttım. Onu nasıl yaptığımı en altta okuyabilirsiniz :)
Malzemeler (Krema)
3 Su b. süt
2 tepeleme tatlı k. mısır nişastası
1 çay b. un
2 çay b. şeker
2 yumurta sarısı
Limon kabuğu rendesi
1 paket Vanilya
Yapılışı
- Öncelikle tart hamurunuzu hazırlayın. Ben tartöletler için küçük silikon kalıplarımı kullandım. Kalıpları margarinle yağlayıp ceviz büyüklüğündeki hamur parçalarını kalıpların içlerine bastırarak kenarları yüksek olacak şekilde yayın. 200 derecede kızarana kadar pişirin.
- Krema için vanilya dışındaki tüm malzemeleri tencereye koyup kusık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve vanilyasını ekleyin. Arada karıştırarak biraz ılınması için bekleyin.
- Kremayı kaşık yardımıyla tartöletlerin içine doldurun. Üzerlerini dilediğiniz şekilde süsleyin. Ben portakal ve mandalina kullandım ama zarlarını ayıklayarak :) bazılarına da daha önce yaptığım ayva reçelinden koydum.
- Tartöletlerinizi süsledikten sonra buzdolabında 1 saat soğutup servis edebilirsiniz.
- Krema artınca ben de kardeşim çok sevdiği için krem karamel gibi birşey yaptım. Tartöletlerde kullandığım silikon kalıbın dibine dondurma için dolapta duran karamel sosundan sıktım, üzerine de kremadan koyup buzdolabında yarım saat kadar soğuttum. Ters çevirip servis ettim aynı krem karamel gibi oldu :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder