MACAR KEK
Bu tuzlu keki çok seveceksiniz :) Hem yapması pratik, hem de poğaçadan çok daha hafif ve lezzetli.
Malzemeler
4 büyük yumurta
200 gr yoğurt
100 gr sıvıyağ
250 gr un
2 paket kabartma tozu
1 küçük rendelenmiş havuç
200 gr peynir
200 gr mısır
50 gr zeytin
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı
- Unu kabartma tozu, şeker ve tuzla harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın. Havuza yumurtaları sıvıyağ ve yoğurtu koyup kaşık yardımıyla sadece havuzu karıştırın.
- Rendelenmiş havucu, peyniri, ince doğranmış dereotunu, küçük küçük doğradığınız zeytini, mısırı da havuza koyup elinizle yavaş yavaş çevredeki undan alarak karıştırın.
- Yağlanmış kalıba veya tepsiye kekinizi dökün. Üzerlerini pulbiber ve haşhaşla süsleyin. 170 derece ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder