15 Mart 2014 Cumartesi

MACAR KEK


MACAR KEK

Bu tuzlu keki çok seveceksiniz :) Hem yapması pratik, hem de poğaçadan çok daha hafif ve lezzetli.

Malzemeler
4 büyük yumurta
200 gr yoğurt
100 gr sıvıyağ
250 gr un
 2 paket kabartma tozu
1 küçük rendelenmiş havuç
200 gr peynir
200 gr mısır
50 gr zeytin
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker


Yapılışı

  • Unu kabartma tozu, şeker ve tuzla  harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın.  Havuza yumurtaları sıvıyağ ve yoğurtu koyup kaşık yardımıyla sadece havuzu karıştırın. 
  • Rendelenmiş havucu, peyniri, ince doğranmış dereotunu, küçük küçük doğradığınız zeytini, mısırı da havuza koyup elinizle yavaş yavaş çevredeki undan alarak karıştırın. 
  • Yağlanmış kalıba veya tepsiye kekinizi dökün. Üzerlerini pulbiber ve haşhaşla süsleyin.  170 derece ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun :)

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder