10 Mart 2014 Pazartesi

MERCİMEKLİ HAŞHAŞLI BÖREK


Tarif daha önce paylaştığım patatesli haşhaşlı börekle aynı aslında, sadece iç harcı farklı. Mercimekli böreğin özelliği de aynı kıymalı börek tadında olması. Evdekiler bu böreği yapınca akşam yemeğini bırakıp yanında yoğurtla bunu yediler :) Siz de mutlaka yoğurtla servis edin :)

MERCİMEKLİ HAŞHAŞLI BÖREK


Malzemeler

5 adet yufka
1 su b. yeşil mercimek
1 büyük soğan
3 y.k. haşhaş
1 su b. sıvıyağ
1 çay k. tuz
Pulbiber

Yapılışı
  • Mercimeği haşlayın. Haşlanan mercimeğin suyunu süzün. Yayvan bir tencereye 1 çay bardağına yakın sıvıyağ koyun ve soğanı kavurun. Ardından mercimeği ekleyip biraz daha kavurun. Tuz ve pulbiber ekleyip mercimeklerin üstünü geçmeyecek kadar sıcak su gezdirin ve kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Haşhaşı blenderda iyice parçalanıp yağını salana kadar çekin, sıvıyağı da katıp biraz daha çalıştırın. 
  • 1 yufkayı serip üzerine haşhaşlı karışımdan sürün.  Diğer yufkayı üzerine yayın. Hazırladığınız arası haşhaşlı 2 katlı yufkayı 12 eşit parçayı bölün.  Her parçanın içine mercimekli harçtan koyup sigara böreği gibi sarın. (Haşhaş ve sıvıyağ biter gibi olursa üzerine direk sıvıyağ ve haşhaş katıp çoğaltabilirsiniz.)
  • Tepsiye aldığınız böreklerin üzerine haşhaşlı karışımdan sürün.  180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder