23 Mart 2014 Pazar

SARAY MUHALLEBİSİ


Annemin en sevdiği tatlılardan biridir Saray muhallebisi bu yüzden ne zamandır denemek istiyordum. Annem de bayıla bayıla yiyip olmuş bu dedikten sonra sizlerle de paylaşayım dedim :)

SARAY MUHALLEBİSİ

Malzemeler
1 litre süt
4 tepeleme y.k. un
2 tepeleme y.k. mısır nişastası
175 gram teremyağ
1.5 su b.dan 1 parmak fazla şeker
1 paket vanilya

Çikolata Sos
2 su b. süt
2 tepeleme y.k. un
1 su b. şeker
2 y.k. kakao
1 y.k. sıvıyağ

Yapılışı

  • Yağı tencerede eritip üzerine un ve nişastayı koyun. Sürekli karıştırarak kokusu un çıkana kadar kavurun (unun rengi koyulaşmayacak).

  • Kavrulan un ve nişastanın üzerine sürekli karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin. 
  • Sütü yine devamlı karıştırarak pişirin.  Koyulaşmaya başlayınca şekeri ekleyin. 
  • Muhallebi fokurdamaya başlayınca 2 3 dk daha kısık ateşte pişirin ve altını kapatın. 

  • Ateşten aldığınız muhallebinin içine vanilyayı ekleyin ve 5 dk boyunca mikserle çırpın. Kaymak tutmaması için bekletmeden borcamınıza dökün.  (Servis ederken muhallebiyi kolayca çıkarmak için borcamı sudan geçirin. )
  • Çikolata sosu için sıvıyağ dışındaki malzemeleri tencereye alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşıp fokurdamaya başlayınca altını kapatın ve sıvı yağ ekleyip karıştırın.  ( sıvıyağı parlak olması için ekliyoruz.) Çikolata sosunu bekletmeden muhallebinin üzerine yayın. 

  • Dolapta 2 saat kadar bekledikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun :)
  • Bu da annemin muhallebiyi yerken ortaya çıkardığı sanatsal çalışma :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder