Annemin en sevdiği tatlılardan biridir Saray muhallebisi bu yüzden ne zamandır denemek istiyordum. Annem de bayıla bayıla yiyip olmuş bu dedikten sonra sizlerle de paylaşayım dedim :)
SARAY MUHALLEBİSİ
Malzemeler
1 litre süt
4 tepeleme y.k. un
2 tepeleme y.k. mısır nişastası
175 gram teremyağ
1.5 su b.dan 1 parmak fazla şeker
1 paket vanilya
Çikolata Sos
2 su b. süt
2 tepeleme y.k. un
1 su b. şeker
2 y.k. kakao
1 y.k. sıvıyağ
Yapılışı
- Yağı tencerede eritip üzerine un ve nişastayı koyun. Sürekli karıştırarak kokusu un çıkana kadar kavurun (unun rengi koyulaşmayacak).
- Kavrulan un ve nişastanın üzerine sürekli karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin.
- Sütü yine devamlı karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca şekeri ekleyin.
- Muhallebi fokurdamaya başlayınca 2 3 dk daha kısık ateşte pişirin ve altını kapatın.
- Ateşten aldığınız muhallebinin içine vanilyayı ekleyin ve 5 dk boyunca mikserle çırpın. Kaymak tutmaması için bekletmeden borcamınıza dökün. (Servis ederken muhallebiyi kolayca çıkarmak için borcamı sudan geçirin. )
- Çikolata sosu için sıvıyağ dışındaki malzemeleri tencereye alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşıp fokurdamaya başlayınca altını kapatın ve sıvı yağ ekleyip karıştırın. ( sıvıyağı parlak olması için ekliyoruz.) Çikolata sosunu bekletmeden muhallebinin üzerine yayın.
- Dolapta 2 saat kadar bekledikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun :)
- Bu da annemin muhallebiyi yerken ortaya çıkardığı sanatsal çalışma :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder