28 Mart 2014 Cuma

ISPANAK YEMEĞİ

Biraz da yemek tariflerimden koymak istedim. Bazılarının resmini çekmiştim ama çok standart tarifler diye paylaşmayı düşünmedim başta. Ama sonra mantıklı geldi belki yemeklerin de en kolay yapılış şekillerini püf noktalarını öğrenmek isteyenler vardır diye düşündüm, umarım beğenirsiniz
 :)

ISPANAK YEMEĞİ

Malzemeler
1 kilo ayıklanmamış ıspanak
2 büyük boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 y.k. domates salçası
1 y.k. biber salçası
1 avuç pirinç
Tuz
(Kesinlikle su yok!)

Yapılışı

  • Öncelikle ıspanağı güzelce temizleyip 10 dk sirkeli sud bekletin ve sonra suyuna hiç kum çıkarmayana kadar yıkayın. En zahmetli kısmı zaten yıkama :)
  • Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağıyla kısık ateşte kavurun. Salçaları ekleyip biraz daha kavurun. Ispanakları da ekleyip güzelce karıştırın.
  • Ateşin en kısıkta olduğuna emin olduktan sonra tuzunu da ekleyin tencerenin kapağını kapatın (ıspanaklar tencereye sığmıyorsa mümkün olduğunca bastırarak eklemeye çalışın onlar zaten sönecektir.). Ispanağımız kısık ateşte yavaş yavaş suyunu salarak pişecektir, unutmayın hiç su eklemiyoruz :). Arada bakarak ıspabnağınızı karıştırabilirsiniz.
  • Ispanağımız amamen sönüp suyunu salıp hafif de çekmeye başlayınca üzerine pirinçleri gezdiriyoruz ve kesinlikle karıştırmıyoruz. Pirinçlerin üzerine de bir miktar daha zeytinyağı gezdiriyoruz ve ıspanağı karıştırmadan kapatıp, pirinçler kabarana kadar bir miktar daha pişmesini bekliyoruz. 
  • Pirinçler de piştikten sonra ıspanağımız hazırdır. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder