PATATESLİ HAŞHAŞLI BÖREK
Çıtır çıtır ağızda dağılan nefis bir börek. Kızartma sigara böreğinin gevrekliğini de aratmıyor.
Malzemeler
6 adet yufka
4 patates
3 y.k. haşhaş
1 su b. sıvıyağ
1 y.k. margarin
1 çay k. tuz
Karabiber, pulbiber
Yapılışı
- Patatesleri haşlayın. Haşladığınız patateslerin kabuklarını soyup tuz, biraz karabiber ve pulbiber katın. 1 yemek kaşığı da margarin 1 katıp sıcakken patates eziciyle ezin.
- Haşhaşı blenderda iyice parçalanıp yağını salana kadar çekin, sıvıyağı da katıp biraz daha çalıştırın.
- 1 yufkayı serip üzerine haşhaşlı karışımdan sürün. Diğer yufkayı üzerine yayın. Hazırladığınız arası haşhaşlı 2 katlı yufkayı 12 eşit parçayı bölün. Her parçanın içine patates koyup sigara böreği gibi sarın.
- Tepsiye aldığınız böreklerin üzerine haşhaşlı karışımdan sürün. 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder