8 Mart 2014 Cumartesi

PATATESLİ HAŞHAŞLI BÖREK


PATATESLİ HAŞHAŞLI BÖREK

Çıtır çıtır ağızda dağılan nefis bir börek. Kızartma sigara böreğinin gevrekliğini de aratmıyor.

Malzemeler

6 adet yufka
4 patates
3 y.k. haşhaş
1 su b. sıvıyağ
1 y.k. margarin
1 çay k. tuz
Karabiber, pulbiber

Yapılışı
  • Patatesleri haşlayın. Haşladığınız patateslerin kabuklarını soyup tuz, biraz karabiber ve pulbiber katın. 1 yemek kaşığı da margarin 1 katıp sıcakken patates eziciyle ezin. 
  • Haşhaşı blenderda iyice parçalanıp yağını salana kadar çekin, sıvıyağı da katıp biraz daha çalıştırın. 
  • 1 yufkayı serip üzerine haşhaşlı karışımdan sürün.  Diğer yufkayı üzerine yayın. Hazırladığınız arası haşhaşlı 2 katlı yufkayı 12 eşit parçayı bölün.  Her parçanın içine patates koyup sigara böreği gibi sarın. 
  • Tepsiye aldığınız böreklerin üzerine haşhaşlı karışımdan sürün.  180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder