PORTAKAL SOSLU KEK
Malzemeler
3 yumurta
7 y.k. şeker
7 y.k. un
Kabartma tozu
Portakal kabuğu rendesi
Şerbet
2 portakalın duyu
1 kase şeker
Portakal kabuğu rendesi
YAPILIŞI
- Yumurta ve şekeri 5 dk mikserle çırpın. Un, kabartma tozu ve portakal kabuğunu ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Kek piştikten sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Çünkü kek soğuk şerbet sıcak olmalı...
- Kek ılındıktan sonra şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra 5 dk daha ateşte tutun.
- Kaynayan şerbeti kekin üzerine kaşıkla yavaş yavaş dökün.
- Şerbeti çektikten sonra tatlınızı servis edebilirsiniz, afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder