24 Haziran 2014 Salı

PORTAKAL SOSLU KEK

Bu tarifi çocukluğumda annem yapardı. Evde sıkmalık portakalları görünce aklıma bu tarif geldi hem de bu güzel tarifi sizlerle paylaşmak için bir fırsat oldu. Özellikle revani sevenlerin bayılacağı bir tarif:)

PORTAKAL SOSLU KEK

Malzemeler
3 yumurta
7 y.k. şeker
7 y.k. un
Kabartma tozu
Portakal kabuğu rendesi

Şerbet
2 portakalın duyu
1 kase şeker
Portakal kabuğu rendesi


YAPILIŞI
  • Yumurta ve şekeri 5 dk mikserle çırpın.  Un, kabartma tozu ve portakal kabuğunu ekleyip karıştırın.  Yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. 
  • Kek piştikten sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.  Çünkü kek soğuk şerbet sıcak olmalı...
  • Kek ılındıktan sonra şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatın.  Kaynadıktan sonra 5 dk daha ateşte tutun. 
  • Kaynayan şerbeti kekin üzerine kaşıkla yavaş yavaş dökün. 
  • Şerbeti çektikten sonra tatlınızı servis edebilirsiniz,  afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder