25 Haziran 2014 Çarşamba

YEŞİL LOR KURABİYESİ

Bu daha önce yaptığım lor peyniri ile yapılan tatlı kurabiyenin tuzlu versiyonu. Ben sadece ekstra olarak renk ve lezzet kattım.  Farklı ve pratik bir tarif ayrıca adı kurabiye olsa da poğaça gibi yumuşak oluyor :)

YEŞİL LOR KURABİYESİ

Malzemeler
1 tas lor peyniri
1 tas doğranmış ıspanak yaprağı
2 yumurta
75 g. teremyağ
1/2 su b. sıvıyağ
1/2 su b. yoğurt suyu
Kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 tatlı k. tuz

Yapılışı
  • Ispanakları 5 dk haşlayıp süzün ve suyunu sıkın, blenderda püre haline getirin.
  • Kurabiye için lor peyniri, tuz ve yumurtaları (1 inin sarısını ayırın) güzelce birbirine yedirin. Ispanak püresi ve diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve tepsiye dizin. Dilerseniz içlerine de lor peyniri koyabilirsiniz. Yumurta sarısını biraz sıvıyağ ile açarak üzerlerine sürün ve 170 derece fırında pişirin. Kurabiyeler sertleşmeden üzerleri hafif kızarınca fırından çıkarın.  Afiyet olsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder