Bu da yaptığımda her defasında herkesin bayılarak
yediği kimsenin hayır diyemediği bir tatlı. Yapımı da çok kolay hiç
uğraştırmıyor ama diğer turtalardan biraz farklı. Ayrıca 3 gün sonra bile
bayatlamadan kalıyor, gerçi o kadar beklemeden yeniyor tabi =)
ELMALI TART
Hamuru:
1 su b. un
1 su b. sıvı yağ
250 g. Margarin
1 pk. k.tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
4 elma
4-5 y. k. şeker
1 tatlı k. tarçın
İsteğe göre ceviz
- Öncelikle elmalı harcımızı hazırlıyoruz. Elmaları rendeleyip şekerle
beraber pişiriyoruz. Altını kapattıktan sonra tarçın ekliyoruz.
- Teflon tencereye su, sıvı yağ, margarini koyuyoruz, kaynadıktan sonra
altını kapatıyoruz.
- Yavaşça unu ekleyip bir yandan tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Kabartma
tozunu da ekliyoruz.
- Hamur tencerede toplanana kadar un ekliyoruz, ama bayağı yumuşak bir
kıvamda olacak, kurabiye hamuru gibi katı olmasını kesinlikle beklemeyin.
- Yağlanmış borcama hamurun yarısını elimizle parça parça alıp
yerleştiriyoruz. Parçaların birleşme yerleri kötü görünebilir ama pişince
hiçbir önemi kalmıyor emin olun =)
- Yaydığımız hamurun üstüne elmalı harcımızı yayıyoruz.
- Geri kalan hamuru da yine parça parça alıp incelterek harcın üzerine
dikkatlice yerleştiriyoruz. Yama yapar gibi parçaları bütünleştirmek için
biraz uğraşabilirsiniz ama düzgün olması önemli değil =)
- 175 oC ısıttığımız fırında tartımızın altı ve üstü
kızarana dek pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökerek servis ediyoruz, afiyet
olsun =)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder