15 Aralık 2013 Pazar

ELMALI TART

Bu da yaptığımda her defasında herkesin bayılarak yediği kimsenin hayır diyemediği bir tatlı. Yapımı da çok kolay hiç uğraştırmıyor ama diğer turtalardan biraz farklı. Ayrıca 3 gün sonra bile bayatlamadan kalıyor, gerçi o kadar beklemeden yeniyor tabi =)

ELMALI TART


Hamuru:
1 su b. un 
1 su b. sıvı yağ
250 g. Margarin
1 pk. k.tozu
Aldığı kadar un

İçi için:
4 elma
4-5 y. k. şeker
1 tatlı k. tarçın
İsteğe göre ceviz

  1. Öncelikle elmalı harcımızı hazırlıyoruz. Elmaları rendeleyip şekerle beraber pişiriyoruz. Altını kapattıktan sonra tarçın ekliyoruz. 
  2. Teflon tencereye su, sıvı yağ, margarini koyuyoruz, kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.
  3. Yavaşça unu ekleyip bir yandan tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Kabartma tozunu da ekliyoruz.
  4. Hamur tencerede toplanana kadar un ekliyoruz, ama bayağı yumuşak bir kıvamda olacak, kurabiye hamuru gibi katı olmasını kesinlikle beklemeyin.
  5. Yağlanmış borcama hamurun yarısını elimizle parça parça alıp yerleştiriyoruz. Parçaların birleşme yerleri kötü görünebilir ama pişince hiçbir önemi kalmıyor emin olun =)
  6. Yaydığımız hamurun üstüne elmalı harcımızı yayıyoruz.
  7. Geri kalan hamuru da yine parça parça alıp incelterek harcın üzerine dikkatlice yerleştiriyoruz. Yama yapar gibi parçaları bütünleştirmek için biraz uğraşabilirsiniz ama düzgün olması önemli değil =)
  8. 175 oC ısıttığımız fırında tartımızın altı ve üstü kızarana dek pişiriyoruz.
  9. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökerek servis ediyoruz, afiyet olsun =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder