29 Aralık 2013 Pazar

DAMLA SAKIZLI YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

DAMLA SAKIZLI YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

En çok yaptığım sütlü tatlı, küçükken de annem yapardı çok severdim sonra da ben yapmaya başladım şimdi her yapışımda en çok annem bayıla bayıla yiyor =)
MALZEMELER
1 litre süt
1 su b. un
125 g margarin+ biraz sıvı yağ
1.5 su b. dan 1 parmak fazla şeker
2 damla sakızı şekeri/ damla sakızlı falım
Tarçın

YAPILIŞI
1.  Margarin ve sıvı yağı kızdırdıktan sonra unu koyup kavurmaya başlıyoruz.
2.  Un kokusu çıkana dek kavrulduktan sonra bir yandan çırpma teli ile karıştırırken sütü yavaş yavaş döküyoruz.
3.  Şekeri ekliyoruz.
4.  Orta ateşte sürekli karıştırarak topaklanmamasına dikkat ederek kaynayana kadar pişiriyoruz.
5.  Altını kapattıktan sonra damla sakızlı şekeri veya sakızı katıp mikserle çırpıyoruz.

6.  Bu tatlının en önemli sırrı soğuyana köpük köpük olana dek mikserle çırpmak bu kıvamının güzel olmasını sağlıyor, afiyet olsun J






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder