17 Aralık 2013 Salı

REÇELLİ KURABİYE

REÇELLİ KURABİYE

Bu kurabiye hem farklı hem çok lezzetli hem de uzun süre bayatlamayan hatta bekledikçe güzelleşen bir kurabiye yapmanızı mutlaka tavsiye ederim =)
 
Malzemeler:
250 g. margarin
2 çay b. pudra şekeri
2 çay b. sıvı yağ
1 yumurta sarısı
K. tozu
Un

Bulamak için:
1 yumurta sarısı
Dövülmüş ceviz

Üzeri için:
İstenilen çeşitlerde reçel

Yapılışı:
o Bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.
o Hamurumuzu kalın rulo haline getiriyoruz, gerekirse biraz buzdolabında dinlendirebiliriz.
o Rulo hamurumuzun çevresine yumurta beyazını sürüp, ruloyu dövülmüş cevizlerin üstünde yuvarlayarak cevizlerin hamura yapışmasını sağlıyoruz.
o Rulo hamurumuzdan ekmek dilimler gibi 1 parmak kalınlığında yuvarlak dilimler kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
o Önceden ısıtılmış 150-160 oC fırında hafifçe pembeleşene kadar pişiriyoruz.
o Asıl uğraştırıcı kısım burada başlıyor =) Pişen kurabiyelerimizi tek tek alıp ortasına ince sivri ve küçük uçlu bir bıçakla kurabiyeyi kırmamaya ve altını delmemeye dikkat ederek çukurlar açıyoruz. Bu çukurlara da reçelimizi koyuyoruz ve kurabiyemiz hazır.
o Birdahaki yapışımda yapılış aşamalarının da resimlerini çekip ekleyeceğim, afiyet olsun J




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder