REÇELLİ KURABİYE
Bu
kurabiye hem farklı hem çok lezzetli hem de uzun süre bayatlamayan hatta
bekledikçe güzelleşen bir kurabiye yapmanızı mutlaka tavsiye ederim =)
Malzemeler:
250
g. margarin
2
çay b. pudra şekeri
2
çay b. sıvı yağ
1
yumurta sarısı
K.
tozu
Un
Bulamak için:
1
yumurta sarısı
Dövülmüş
ceviz
Üzeri için:
İstenilen
çeşitlerde reçel
Yapılışı:
o Bütün
malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.
o Hamurumuzu
kalın rulo haline getiriyoruz, gerekirse biraz buzdolabında dinlendirebiliriz.
o Rulo
hamurumuzun çevresine yumurta beyazını sürüp, ruloyu dövülmüş cevizlerin
üstünde yuvarlayarak cevizlerin hamura yapışmasını sağlıyoruz.
o Rulo
hamurumuzdan ekmek dilimler gibi 1 parmak kalınlığında yuvarlak dilimler kesip
tepsiye yerleştiriyoruz.
o Önceden
ısıtılmış 150-160 oC fırında hafifçe pembeleşene kadar pişiriyoruz.
o Asıl
uğraştırıcı kısım burada başlıyor =) Pişen kurabiyelerimizi tek tek alıp
ortasına ince sivri ve küçük uçlu bir bıçakla kurabiyeyi kırmamaya ve altını
delmemeye dikkat ederek çukurlar açıyoruz. Bu çukurlara da reçelimizi koyuyoruz
ve kurabiyemiz hazır.
o Birdahaki
yapışımda yapılış aşamalarının da resimlerini çekip ekleyeceğim, afiyet olsun J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder