17 Aralık 2013 Salı

TUZLU KURABİYE

TUZLU KURABİYE

Malzemeler:
1 paket (250 g) becel
1 tatlı k. sirke
1 yumurta akı
1 t. kaşığı mahlep
1 k. tozu, tuz
Alabildiği kadar un
1 tatlı k. veya y. kaşığı pulbiber (isteğe göre)

Üzeri için:
1 yum. sarısı
Çörekotu, susam

Hazırlanışı:
1.  Bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz ve yumuşak , ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
2.  Kurabiyelerimizi istediğimiz gibi şekillendiriyoruz.
3.  Ben bazılarının içine zeytin ezmesi koydum siz de bu hamurla farklı şeyler deneyebilirsiniz J
4.  Tepsiye dizdikten sonra yumurta sarısını sürüp üzerine çörekotu, susam serpiyoruz.
5.  170 oC ısıtılmış fırında üzerleri hafifçe kızarana kadar çok koyulaşmadan kurabiyelerimizi çıkarıyoruz. Afiyet olsun J


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder