22 Aralık 2013 Pazar

HAVUÇLU KEK

HAVUÇLU KEK
Yıllardır sık sık yaptığım ve çok sevilen bir tarif, havuçlu kek seviyorsanız denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Hem çok hafif, hem çok lezzetli, sonucu görünce yüzünüzü güldürecek bir kek J




 MALZEMELER:
4 yumurta
1 su b.dan 1 parmak eksik zeytinyağı
1,5 su b. şeker
2 çay k. tarçın
1 çay k. tuz
2 çay k. karbonat
Vanilya
Bir tutam muskat rendesi
½ su b. kırılmış ceviz
1 çay b. kuru üzüm
3 su b. ince rende havuç



KREMASI:
2 su b. süt
1,5- 2 su b. pudra şekeri
2 tepeleme kaşık un
Vanilya

1.     Şeker ve yağı iyice çırpalım.
2.     Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edelim.
3.     Tarçın, karbonat, tuz, vanilya, muskatı ve unu da ekleyip çırpalım.
4.     Havuç rendesini ve sonra unladığımız ceviz ile üzümü ekleyip kaşıkla karıştıralım.
5.     Keki dökeceğimiz borcamın sadece alt kısmını yağlayalım, kenarları yağlamayalım ki daha kolay kabarsın.
6.     Önceden ısıtılmış 170 oC fırında kekimizi pişirelim, afiyet olsun J



NOT: Tarifdeki krema aslında oreo’da kullandığım krema. Artınca ben de kekin arasına sürüp değerlendirdim ama o kadar çok yakıştı ki sonradan yine pişirip bütün keklerin arasına sürdüm J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder