DEREOTLU POĞAÇA
Malzemeler:
1 su b. sıvıyağ (fındıkyağı)
½ su b. yoğurt
½ su b. yoğurt suyu
1 yumurta+ 1 yumurta akı
Yarım demet dereotu
2 paket k. tozu
Tuz
Aldığı kadar un
İsteğe göre kırmızı biber (küp küp doğranacak)
Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak ıslağımsı bir
hamur elde ediyoruz. Hamurumuz çok yumuşak ve hafif cıvık olmalı bu çok önemli,
ama içindeki sıvıyağ nedeniyle o kıvamda bile ele yapışmıyor merak etmeyin.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparız top
şeklinde tepsiye yerleştiriyoruz. Üstüne yumurta sarısı sürüyoruz. 160 oC
önceden ısıtılmış fırında üzeri hafifçe kızarana dek pişiriyoruz.
Fırından ilk çıkardığınızda elinize aldığınız anda
dağılır bir kıvamda oluyor bu yüzden tepside poğaçalarımızın kendini
toplamasını beklemeliyiz.
Hamurumuz pişerken hem biraz yayılıyor hem de 2 katına
çıkıyor bu yüzden aralarında bayağı mesafe bırakmalısınız =)
İlk yapıştan sonra bu poğaçayı yapmak çok pratik hale
geliyor 10 dk da bile hazırlayabiliyorsunuz üstelik hamurun kıvamı çok kolay
tuttuğu için dakikalarca yoğurmakla da uğraştırmıyor bir kez yaparsanız çok
severek tekrar tekrar yapacağınızı düşünüyorum, afiyet olsun =)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder