16 Aralık 2013 Pazartesi

Ebruli Kek

Ebruli Kek

Malzemeler:
3 yumurta
2 su b. şeker
1 su b. süt
1 su b. eritilmiş margarin + sıvıyağ
3 su b. un
K. tozu, vanilya
3 tepeleme y. k. kakao



Hazırlanışı:
  1. Önce normal kek yapar gibi yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz.
  2. Ardından süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. En son unu, k. tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpıyoruz.
  4. Hamurumuzun yarısını ayrı bir kaba ayırıyoruz, kalan hamurumuza kakaoyla birlikte 4-5 y. k. sütü (kıvamının diğer hamurla aynı olması için) ekleyip çırpıyoruz.
  5. Keki yapacağımız yuvarlak kalıbımızı margarinle yağlıyoruz.
  6. Kalıbın en ortasından sırayla bir kepçe beyaz, bir kepçe kakaolu hamurdan yavaş yavaş dökerek iç içe daire şeklinde yayılmasını sağlıyoruz.
  7. Hamurumuzu dökme işlemimiz bittikten sonra bir kürdan ile ebruli yapar gibi hamurumuz üstünde istediğimiz dalgaları oluşturuyoruz.
  8. 175 oC ısıtılmış fırında kekimizi pişiriyoruz.
  9. Hem göze hem damağa hitap eden kekinizle sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz, afiyet olsun J 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder