Ebruli Kek
3
yumurta
2
su b. şeker
1
su b. süt
1
su b. eritilmiş margarin + sıvıyağ
3
su b. un
K.
tozu, vanilya
3
tepeleme y. k. kakao
Hazırlanışı:
- Önce normal kek yapar gibi yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz.
- Ardından süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- En son unu, k. tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpıyoruz.
- Hamurumuzun yarısını ayrı bir kaba ayırıyoruz, kalan hamurumuza kakaoyla birlikte 4-5 y. k. sütü (kıvamının diğer hamurla aynı olması için) ekleyip çırpıyoruz.
- Keki yapacağımız yuvarlak kalıbımızı margarinle yağlıyoruz.
- Kalıbın en ortasından sırayla bir kepçe beyaz, bir kepçe kakaolu hamurdan yavaş yavaş dökerek iç içe daire şeklinde yayılmasını sağlıyoruz.
- Hamurumuzu dökme işlemimiz bittikten sonra bir kürdan ile ebruli yapar gibi hamurumuz üstünde istediğimiz dalgaları oluşturuyoruz.
- 175 oC ısıtılmış fırında kekimizi pişiriyoruz.
- Hem göze hem damağa hitap eden kekinizle sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz, afiyet olsun J

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder