28 Aralık 2013 Cumartesi

SARI KURABİYE

SARI KURABİYE
Bu tarifi çok seviyorum, ağızda dağılan çok lezzetli bir kurabiye oluyor. Annemin eski tariflerinden J
Kardeşimin doğum günü için pişirdiğimde bir kısmında bonibon kullanarak değişik bir sunum oluşturdum, masaya da renk kattı J

Malzemeler:

250 g yumuşamış margarin
2 yum. sarısı
6 y. k. pudra şekeri
1 tatlı k. kabartma tozu
Un

Dışı için:

Yumurta beyazı
Fındık
Bonibon


Yapılışı:

1.   Yağ ve pudra şekerini krema haline gelene dek çırpın.
2.   Yumurta sarılarını katın çırpmaya devam edin.
3.   Kabartma tozu ve alabildiği kadar un katarak yoğurun.
4.   Kurabiyeleri  top haline getirip önce yumurta beyazına sonra fındığa bulayın
5.   Bir kısmını da açıp değişik şekillerde kalıplarla keserek şekillendirebilirsiniz, üzerlerine bonibon koyabilirsiniz.

6.   Kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 170 oC fırında fındıklar sararıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder