SARI
KURABİYE
Bu tarifi çok seviyorum, ağızda dağılan çok lezzetli bir
kurabiye oluyor. Annemin eski tariflerinden J
Kardeşimin doğum günü için pişirdiğimde bir kısmında bonibon
kullanarak değişik bir sunum oluşturdum, masaya da renk kattı J
Malzemeler:
250 g yumuşamış margarin
2 yum. sarısı
6 y. k. pudra şekeri
1 tatlı k. kabartma tozu
Un
Dışı için:
Yumurta beyazı
Fındık
Bonibon
Yapılışı:
1. Yağ ve pudra şekerini
krema haline gelene dek çırpın.
2. Yumurta sarılarını katın
çırpmaya devam edin.
3. Kabartma tozu ve
alabildiği kadar un katarak yoğurun.
4. Kurabiyeleri top haline getirip önce yumurta beyazına sonra
fındığa bulayın
5. Bir kısmını da açıp
değişik şekillerde kalıplarla keserek şekillendirebilirsiniz, üzerlerine
bonibon koyabilirsiniz.
6. Kurabiyelerimizi önceden
ısıtılmış 170 oC fırında fındıklar sararıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder