15 Şubat 2014 Cumartesi

AYVALI KURABIYE




AYVALI KURABIYE


MALZEMELER

200 g tereyağı
1 çay b. sıvıyağ
5 y.k. şeker
3 y.k. yoğurt
Kabartma tozu
Vanilya
5 su b. un

Içi için:
1 büyük ayva
1/2 su b.şeker


YAPILIŞI

  1. Tereyağ, sıvıyağ ve şekeri bir tencereye koyup tereyağ eriyene kadar kısık ateşte karıştırın.
  2. Eridikten sonra altını kapatıp arada karıştırarak soğuması için bekletin.
  3. Ayvayı soyup çekirdeklerini ayıklayın ve rendeleyin. Şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Soğuyan yağı hamuru yapacağınız kaba alın. Yoğurdu ekleyip karıştırın. Diğer malzemeleri ve azar azar un ekleyerek yoğurun.
  5. Hamurunuzu merdaneyle açıp çay bardağıyla yuvarlak parçalar kesin. Yarısının üzerine resimdeki gibi bıçakla artı işareti yapın.
  6. Işaretsiz parçaların üzerine ayva harcından koyup hafifçe bastırın ve üzerine artı işaretli hamur koyun. Kenarlarını çatalla bastırarak kapatın.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafifçe kızarana kadar kurabiyelerinizi pişirin.
  8. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder