AYVALI KURABIYE
MALZEMELER
200 g tereyağı
1 çay b. sıvıyağ
5 y.k. şeker
3 y.k. yoğurt
Kabartma tozu
Vanilya
5 su b. un
Içi için:
1 büyük ayva
1/2 su b.şeker
YAPILIŞI
- Tereyağ, sıvıyağ ve şekeri bir tencereye koyup tereyağ eriyene kadar kısık ateşte karıştırın.
- Eridikten sonra altını kapatıp arada karıştırarak soğuması için bekletin.
- Ayvayı soyup çekirdeklerini ayıklayın ve rendeleyin. Şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişirin.
- Soğuyan yağı hamuru yapacağınız kaba alın. Yoğurdu ekleyip karıştırın. Diğer malzemeleri ve azar azar un ekleyerek yoğurun.
- Hamurunuzu merdaneyle açıp çay bardağıyla yuvarlak parçalar kesin. Yarısının üzerine resimdeki gibi bıçakla artı işareti yapın.
- Işaretsiz parçaların üzerine ayva harcından koyup hafifçe bastırın ve üzerine artı işaretli hamur koyun. Kenarlarını çatalla bastırarak kapatın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafifçe kızarana kadar kurabiyelerinizi pişirin.
- Fırından çıkarıp soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder