8 Şubat 2014 Cumartesi

PORTAKALLI HAŞHAŞLI KEK


PORTAKALLI HAŞHAŞLI KEK

Yumuşacık puf puf bir kek mutlaka denemelisiniz =)

Malzemeler:
4 yumurta
1 su b. şeker
150 g tereyağı
1 portakal
Kab. tozu
2 y. k. haşhaş
3 su b. un

Yapılışı:
  1. Şeker ve yumurtaları çırpın.
  2. Oda sıcaklığında yağı da katarak çırpın.
  3. Portakalın kabuklarını rendeleyin keke katın, kabuklarını soyduktan sonra da portakalı blenderdan geçirip keke katın. 
  4. Kalan malzemeleri de ekleyip çırpın ve yağlanmış kalıba dökün. 
  5. Önceden ısıtılmış  170 derece fırında pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder