12 Şubat 2014 Çarşamba

ISPANAKLI BÖREK




ISPANAKLI BÖREK
 MALZEMELER
250 g ıspanak
1 büyük soğan
4 Yufka
Beyaz peynir
1/2 su b. yoğurt
Sıvıyağ
1/2 şişe maden suyu
1 yumurta
Tuz

Yapılışı

  1. Ispanakları yıkayıp temizledikten sonra saplarıyla birlikte ince ince doğrayın.
  2. Soğanı doğrayıp sıvıyağ koyduğunuz tavada kavurun. Ardından ıspanağı ekleyin, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Tuzunu ekleyin
  3. Ispanağı ocaktan aldıktan sonra içine beyaz peynir ufalayın.
  4. Yumurta, yoğurt, sıvıyağ, maden suyunu karıştırarak sosu hazırlayın.
  5. Yufkayı yayarak sostan gezdirin ve ucunu kıvırıp ıspanak harcından koyun, rulo haline geyirin. 4 Yufka için de aynı işlemi tekrarlayın. (Resimdeki gibi)
  6. Yağlanmış tepsiye ruloları yerleştirin, kalan sosu da böreğin üzerine gezdirin.
  7. 180 derece fırında her tarafı kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun =)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder