4 Şubat 2014 Salı

YEŞİL PASTA



YEŞİL PASTA

Malzemeler:
3 yumurta
1.5 su b. şeker
½ su b. sıvıyağ
2 su b. un
Kabartma tozu
Vanilya
1 su b. ıspanak püresi (200-250 g çiğ ıspanak yaprağı)

Kreması:
2 su b. süt
2 y.k. şeker
2 y. k. un
1 paket krem şanti
1 su b. süt


Yapılışı:
1.   Öncelikle ıspanak yapraklarını 10-15 dk yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu süzün ve yaprakları iyice sıkın. Blenderdan geçirip macun haline getirin ve soğumasını bekleyin.
2.   Yumurta ve şekeri çırpın, en son ıspanağı eklemek üzere diper malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin. Kek hamurunuzu tercihen kelepçeli kalıba dökün ve önceden 175 oC’ye ısıtılmış fırında kekinizi pişirin. Kek piştikten sonra kalıptan çıkarmadan iyice soğumasını bekleyin.
3.    Kreması için 2 su b. süt, un ve şekeri karıştırarak pişirin. Kaynayınca altını kapatın ve arada karıştırarak soğumasını bekleyin.
4.   1 su b. süt ile krem şantiyi hazırlayın. Soğuyan krema ile krem şantiyi karıştırarak çırpın ve dolapta iyice soğutun.
5.   Kalıptan çıkardığınız soğuyan kekinizin üstündeki çatlak kuruyan kısımları ve bütün kenarlarını ince ince bıçakla sıyırarak alın. Topladığınız kek parçalarını robotta parçalayıp toz haline getirin.

6.   Kekinizi ortadan ikiye kesip arasına kremayı sürün. Kalan kremayla üstünü kaplayın. Toz kek parçalarını da üzerine yayarak süsleyin. Dolapta birkaç saat bekleterek kremanın iyice donmasını sağlayın. Afiyet olsun J


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder