YEŞİL PASTA
Malzemeler:
3 yumurta
1.5 su b. şeker
½ su b. sıvıyağ
2 su b. un
Kabartma tozu
Vanilya
1 su b. ıspanak püresi (200-250 g çiğ ıspanak yaprağı)
Kreması:
2 su b. süt
2 y.k. şeker
2 y. k. un
1 paket krem şanti
1 su b. süt
Yapılışı:
1. Öncelikle ıspanak
yapraklarını 10-15 dk yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu
süzün ve yaprakları iyice sıkın. Blenderdan geçirip macun haline getirin ve
soğumasını bekleyin.
2. Yumurta ve şekeri çırpın,
en son ıspanağı eklemek üzere diper malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam
edin. Kek hamurunuzu tercihen kelepçeli kalıba dökün ve önceden 175 oC’ye
ısıtılmış fırında kekinizi pişirin. Kek piştikten sonra kalıptan çıkarmadan
iyice soğumasını bekleyin.
3. Kreması için 2 su b. süt, un ve şekeri
karıştırarak pişirin. Kaynayınca altını kapatın ve arada karıştırarak
soğumasını bekleyin.
4. 1 su b. süt ile krem
şantiyi hazırlayın. Soğuyan krema ile krem şantiyi karıştırarak çırpın ve
dolapta iyice soğutun.
5. Kalıptan çıkardığınız
soğuyan kekinizin üstündeki çatlak kuruyan kısımları ve bütün kenarlarını ince
ince bıçakla sıyırarak alın. Topladığınız kek parçalarını robotta parçalayıp
toz haline getirin.
6. Kekinizi ortadan ikiye
kesip arasına kremayı sürün. Kalan kremayla üstünü kaplayın. Toz kek
parçalarını da üzerine yayarak süsleyin. Dolapta birkaç saat bekleterek kremanın
iyice donmasını sağlayın. Afiyet olsun J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder