24 Ocak 2014 Cuma

KABAK TATLISI


KABAK TATLISI



Malzemeler:

1 kilo soyulmuş ayıklanmış kabak
1 çay b. su
750 g şeker (göz kararı J)

Yapılışı:
1.   Kabakları tencereye dizin.
2.   Üzerine kabakları kaplayacak kadar şeker gezdirin (fotoğraftaki gibi). Şekeri yaklaşık 750 g olarak düşündüm ama aslında ben yaparken göz kararı ayarlıyorum =)
3.   Şekerden sonra yaklaşık 1 çay bardağı su koyun.
4.   Kısık ateşte yavaş yavaş pişmesini sağlayın. Arada kontrol edin ki birden suyunu ve şekeri çekip dibi tutmasın. Gerekirse biraz daha su ve şeker ekleyebilirsiniz.

5.   Servis ederken üzerine ceviz koymayı unutmayın, afiyet olsun J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder