1 Ocak 2014 Çarşamba

KESTANELİ PİLAV



Kestaneli Pilav

Malzemeler:
1 kg kestane
3 adet havuç
1 kg kemiksiz but
2.5 su b. pirinç
Dolmalık fıstık
Kuş üzümü
1 tatlı k. dolma baharı
1 tatlı k. tarçın
Karabiber
Tuz
2.5 su bardağı sıcak su


Yapılışı:

1.   Tavukları haşlamaya koyun.
2.   Kestaneleri çizip çok az su koyduğunuz tavada kısık ateşte közleyin.
3.   Havuçları çubuk şeklinde doğrayıp az sıvı yağ ile birlikte öldürün ve bir kenara alın.
4.   Pilav için sıvı yağ koyduğunuz tencerede önce fıstıklar renk değiştirene kadar kavurun, ardından üzümleri ekleyip biraz daha çevirin ve yıkadığınız baldo pirinci koyun.
5.   Pirinç fıstık ve üzümle birlikte biraz daha kavrulduktan sonra baharatlarını ekleyin ve karıştırın. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
6.   Haşlanan tavukları minik parçalara ayırın.
7.   Derin bir teflon tencerenin her tarafını yağlayın.
8.   En alta ayıkladığınız kestaneleri yayın. Üzerine havuçları yayın. Tavukları da havuçların üzerine koyup hafifçe bastırın. En üste de pilavı dökün ve hafifçe bastırın.
9.   Üzerine 1 bardak kadar sıcak su gezdirip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

10. Altını kapattıktan sonra 15 dk demlenmeye bırakın ve düz bir tabağa pilavınızı ters çevirip servis yapın, afiyet olsun J




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder