Malzemeler:
1 kg kestane
3 adet havuç
1 kg kemiksiz but
2.5 su b. pirinç
Dolmalık fıstık
Kuş üzümü
1 tatlı k. dolma baharı
1 tatlı k. tarçın
Karabiber
Tuz
2.5 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
1. Tavukları haşlamaya koyun.
2. Kestaneleri çizip çok az
su koyduğunuz tavada kısık ateşte közleyin.
3. Havuçları çubuk şeklinde
doğrayıp az sıvı yağ ile birlikte öldürün ve bir kenara alın.
4. Pilav için sıvı yağ
koyduğunuz tencerede önce fıstıklar renk değiştirene kadar kavurun, ardından
üzümleri ekleyip biraz daha çevirin ve yıkadığınız baldo pirinci koyun.
5. Pirinç fıstık ve üzümle
birlikte biraz daha kavrulduktan sonra baharatlarını ekleyin ve karıştırın. Sıcak
suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
6. Haşlanan tavukları minik
parçalara ayırın.
7. Derin bir teflon
tencerenin her tarafını yağlayın.
8. En alta ayıkladığınız
kestaneleri yayın. Üzerine havuçları yayın. Tavukları da havuçların üzerine
koyup hafifçe bastırın. En üste de pilavı dökün ve hafifçe bastırın.
9. Üzerine 1 bardak kadar
sıcak su gezdirip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
10. Altını kapattıktan sonra
15 dk demlenmeye bırakın ve düz bir tabağa pilavınızı ters çevirip servis
yapın, afiyet olsun J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder