1 Ocak 2014 Çarşamba

BROWNİE

BROWNİE

Tam istediğiniz gibi bol çikolatalı ıslak bir browni :)

MALZEMELER

250 g bitter çikolata
125 g. Yumuşamış tereyağı
1.5 su b. şeker
4 yumurta
½ çay k. tuz
1 vanilya
¾ su b.+2  y. k. un
Üzeri için: Beyaz çikolata/ sütlü çikolata


YAPILIŞI:
1.     Fırınınızı önceden 180 oC ısıtın. Geniş bir kabın içine yağlı kağıdınızı yerleştirin (kağıdın yapışması için kabı yağlayın).
2.     Çikolatalarınızı tereyağ ile birlikte benmari usulü eritin. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
3.     İçine şekeri katıp çırpın.
4.     Yumurtaları ekleyin, çırpmaya devam edin.
5.     Vanilya, tuz, unu ekleyerek karıştırın.
6.     Karışımı kabınıza boşaltın, spatula yardımıyla eşit dağılması için üzerini düzeltin.
7.     35-40 dk üzeri çatlayana kadar pişirin.

8.     Oda sıcaklığına geldikten sonra çikolatayı benmari usulü eritip dilediğiniz şekilde süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder