BROWNİE
Tam istediğiniz gibi bol çikolatalı ıslak bir browni :)
MALZEMELER
250 g bitter çikolata
125 g. Yumuşamış tereyağı
1.5 su b. şeker
4 yumurta
½ çay k. tuz
1 vanilya
¾ su b.+2 y. k. un
Üzeri için: Beyaz çikolata/ sütlü
çikolata
YAPILIŞI:
1.
Fırınınızı önceden 180 oC
ısıtın. Geniş bir kabın içine yağlı kağıdınızı yerleştirin (kağıdın yapışması
için kabı yağlayın).
2.
Çikolatalarınızı tereyağ
ile birlikte benmari usulü eritin. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
3.
İçine şekeri katıp çırpın.
4.
Yumurtaları ekleyin,
çırpmaya devam edin.
5.
Vanilya, tuz, unu
ekleyerek karıştırın.
6.
Karışımı kabınıza
boşaltın, spatula yardımıyla eşit dağılması için üzerini düzeltin.
7.
35-40 dk üzeri çatlayana
kadar pişirin.
8.
Oda sıcaklığına geldikten
sonra çikolatayı benmari usulü eritip dilediğiniz şekilde süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder