Bu kurabiyeyi annem çayla yiyebileceğim diyet bir şeyler olsa
ne alsam demesi üzerine uydurdum. Ortaya hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı
bir tarif çıktı. Ama her şeyi göz kararı koyduğum için ölçü tutmadım tahmini
ölçülerini yazacağım J
Malzemeler:
1 yumurta
Yulaf ezmesi (yaklaşık 2 b.)
Tam buğday unu (yaklaşık ¾ su b.)
1 çay b. süt
Bal
Çok az sıvıyağ ( 1 y. k. kadar)
Ceviz, kuru kayısı
1 tatlı k. tarçın
Kabartma tozu
Yapılışı:
1.
Mutfak robotuna yulaf
ezmesini, tarçını, istediğiniz kadar ceviz ve kuru meyveleri koyup parçalayın.
2.
Meyveli yulaf ezmesini
kaba alıp üzerine yumurta, göz kararı bal, süt, yağ, tam buğday ununu ve kabartma tozunu
ekleyin.
3.
Kurabiyenin kıvamını
tutturana kadar gerekirse biraz daha süt veya un ekleyip yoğurun. Ele yapışır
bir kıvamda olacak.
4.
Kurabiyelerimizi ceviz
büyüklüğünde toplar halinde tepsiye dizelim ve 170 oC’de pişirelim. Afiyet
olsun J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder