11 Ocak 2014 Cumartesi

MANTARLI BÖREK

MANTARLI BÖREK



4 yufka
1 yumurta
Sıvıyağ
2 y. k.yoğurt
1 çay b. süt

İç harcı:
1 kutu mantar
2 soğan
1 y. k. salça
Sıvıyağ


Yapılışı:

1.   Tavaya sıvıyağ koyup doğradığınız çok küçük olmayacak şekilde doğrdığınız mantarları suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
2.   Mantarlar kavrulduktan sonra yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin, onlar da pembeleşene kadar kavurun.
3.   Ardından salçayı ekleyin biraz daha pişirin ve altını kapatın.
4.   Böreğin sosu için yumurta yoğurt süt ve biraz sıvıyağı karıştırın çırpın.
5.   Yufkayı tamamen açıp her tarafına bu sostan gezidirin ve bir ucunu hafifçe katlayıp buraya iç harçtan koyun, rulo şeklinde sarıp tepsiye yerleştirin
6.   Geri kalan 3 yufka için de aynı işlemi tekrarlayın.
7.   Böreğinizin üstüne yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.

8.   175 oC de yaklaşık 30-40 dk pişirin. afiyet olsun =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder