MANTARLI BÖREK
4 yufka
1 yumurta
Sıvıyağ
2 y. k.yoğurt
1 çay b. süt
İç harcı:
1 kutu mantar
2 soğan
1 y. k. salça
Sıvıyağ
Yapılışı:
1. Tavaya sıvıyağ koyup
doğradığınız çok küçük olmayacak şekilde doğrdığınız mantarları suyunu salıp
çekinceye kadar kavurun.
2. Mantarlar kavrulduktan
sonra yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin, onlar da pembeleşene kadar
kavurun.
3. Ardından salçayı ekleyin
biraz daha pişirin ve altını kapatın.
4. Böreğin sosu için yumurta
yoğurt süt ve biraz sıvıyağı karıştırın çırpın.
5. Yufkayı tamamen açıp her
tarafına bu sostan gezidirin ve bir ucunu hafifçe katlayıp buraya iç harçtan
koyun, rulo şeklinde sarıp tepsiye yerleştirin
6. Geri kalan 3 yufka için de
aynı işlemi tekrarlayın.
7. Böreğinizin üstüne yumurta
sarısı sürüp çörekotu serpin.
8. 175 oC de
yaklaşık 30-40 dk pişirin. afiyet olsun =)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder