11 Ocak 2014 Cumartesi

İRMİK HELVASI

İRMİK HELVASI
 
MALZEMELER:
1 paket dolmalık fıstık
500 gram irmik
130 gram margarin
500 gram şeker
600 ml süt
Biraz sıvıyağ (1 çay b. kadar)


YAPILIŞI:
1.   Margarini eritip biraz sıvı yağ ekleyin ve fıstıkları kavurun.
2.   İrmiği ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak bütün irmikler koyulaşana kadar yanmamasına dikkat ederek yorucu olsa da sabırla kavurun :)
3.   İrmikler yeterince kavrulduktan sonra ılık sütü karıştırarak yavaşça ekleyin.
4.   Sütün ardından hemen şekeri de yavaş yavaş döküp karıştırarak ekleyin.
5.   Şekeri koyduktan sonra helva biraz sulanır, kısık ateşte helva kendini çekene kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.
6.   Yeterince kendini çektikten sonra altını kapatabilirsiniz.

7.   Bol tarçınla servis etmeyi unutmayın, afiyet olsun J





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder