İRMİK HELVASI
MALZEMELER:
1 paket dolmalık fıstık
500 gram irmik
130 gram margarin
500 gram şeker
600 ml süt
Biraz sıvıyağ (1 çay b. kadar)
YAPILIŞI:
1. Margarini eritip biraz
sıvı yağ ekleyin ve fıstıkları kavurun.
2. İrmiği ekleyin ve kısık
ateşte sürekli karıştırarak bütün irmikler koyulaşana kadar yanmamasına dikkat
ederek yorucu olsa da sabırla kavurun :)
3. İrmikler yeterince
kavrulduktan sonra ılık sütü karıştırarak yavaşça ekleyin.
4. Sütün ardından hemen
şekeri de yavaş yavaş döküp karıştırarak ekleyin.
5. Şekeri koyduktan sonra
helva biraz sulanır, kısık ateşte helva kendini çekene kadar sürekli
karıştırarak pişirmeye devam edin.
6. Yeterince kendini
çektikten sonra altını kapatabilirsiniz.
7. Bol tarçınla servis etmeyi
unutmayın, afiyet olsun J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder