Kek:
4 yumurta
6 y. k. şeker
6 y. k. un
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket k. tozu
İç Kreması:
3 su b. süt
6 y. k. un
6 y. k. şeker
1 yum. Sarısı
1 y. k. margarin
1 pk. vanilya
Ortasına: Muz
Dış Kreması:
1 yumurta
2 y. k. un
4 y. k. şeker
Yarım su b. süt
1 pk. vanilya
125 g margarin
Yapılışı:
1.
Önce kekimizi pişireceğiz.
Fırını 175 oC’ye ayarlayın. Yumurtalarla şekeri güzelce çırpın,
portakal kabuğu, un ve kabartma tozunu da ekleyip biraz daha çırpın. Yağlı kağıt
serdiğiniz fırın tepsisine kek hamurunu her
arafa yayılacak şekilde dökün. Yaklaşık 20 dk kek hafifçe kızarıp
kabarana kadar pişirin.
2.
Fırından çıkardığınız keki
sıcakken yağlı kağıttan ayırmadan rulo haline getirin dışına nemli bir bez sarın,
o şekilde bir kenara bekletin.
3.
İç kreması için margarin
ve vanilya dışındaki malzemeleri orta ateşte sürekli çırpıcıyla karıştırarak
pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kapatıp içine margarin ve vanilyayı
ekleyin, mikserle krema hafifçe ılınıncaya kadar çırpın.
4.
Kremanız hazır olduktan
sonra kenarda rulo halinde bekleyen kekinizi alın ve yağlı kağıttan dikkatlice
ayırın. Kekin her tarafına kremayı yayın ve en baş kısmına muz koyup keki rulo
halinde sarın.
5.
Rulo pastamız tamam sadece
dışını süslemek kaldı J Dış kreması için yumurta, un ve şekeri güzelce çırpın sonra
üzerine sütü ekleyerek sürekli karıştırarak pişirin. Oldukça katı bir kıvama
gelecek ama fokurdamaya başlayana kadar ateşte tutun. Hamur haline gelen
kremayı ocaktan alıp başka bir kaba koyun ve serin bir yerde soğuması için
bekletin. ( yeterince soğumadan margarini koyarsak margarin sıcaklıkla erir! Bu
kremanın püf noktası margarini eritmeden soğukken parçalanmasını sağlamakta.) Yeterince
soğuduktan sonra vanilya ve dolaptan çıkardığımız soğuk margarini katı kremanın
üzerine koyup mikserle çırpmaya başlıyoruz. Margarin parçalanırken biraz
zorlanabilirsiniz ama zamanla kıvama gelecektir. Yaklaşık 15 dk kremamız beyaz
köpük haline gelene kadar çırpıyoruz. Ev yapımı krem şantimiz artık hazır J
6.
Dış kremamızı pastamızın
dışına sürüp üzerini istediğiniz şekilde (muz, çikolata…) süsleyebilirsiniz. Dolapta
birkaç saat soğuduktan sonra pastanızı servis edebilirsiniz , afiyet olsun J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder