17 Ocak 2014 Cuma

RULO PASTA


MUZLU RULO PASTA


Kek:
4 yumurta
6 y. k. şeker
6 y. k. un
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket k. tozu

İç  Kreması:
3 su b. süt
6 y. k. un
6 y. k. şeker
1 yum. Sarısı
1 y. k. margarin 
1 pk. vanilya

Ortasına: Muz

Dış Kreması:
1 yumurta
2 y. k. un
4 y. k. şeker
Yarım su b. süt
1 pk. vanilya
125 g margarin

Yapılışı:
1.     Önce kekimizi pişireceğiz. Fırını 175 oC’ye ayarlayın. Yumurtalarla şekeri güzelce çırpın, portakal kabuğu, un ve kabartma tozunu da ekleyip biraz daha çırpın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kek hamurunu her  arafa yayılacak şekilde dökün. Yaklaşık 20 dk kek hafifçe kızarıp kabarana kadar pişirin.
2.     Fırından çıkardığınız keki sıcakken yağlı kağıttan ayırmadan rulo haline getirin dışına nemli bir bez sarın, o şekilde bir kenara bekletin.
3.     İç kreması için margarin ve vanilya dışındaki malzemeleri orta ateşte sürekli çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kapatıp içine margarin ve vanilyayı ekleyin, mikserle krema hafifçe ılınıncaya kadar çırpın.
4.     Kremanız hazır olduktan sonra kenarda rulo halinde bekleyen kekinizi alın ve yağlı kağıttan dikkatlice ayırın. Kekin her tarafına kremayı yayın ve en baş kısmına muz koyup keki rulo halinde sarın.
5.     Rulo pastamız tamam sadece dışını süslemek kaldı J Dış kreması için yumurta, un ve şekeri güzelce çırpın sonra üzerine sütü ekleyerek sürekli karıştırarak pişirin. Oldukça katı bir kıvama gelecek ama fokurdamaya başlayana kadar ateşte tutun. Hamur haline gelen kremayı ocaktan alıp başka bir kaba koyun ve serin bir yerde soğuması için bekletin. ( yeterince soğumadan margarini koyarsak margarin sıcaklıkla erir! Bu kremanın püf noktası margarini eritmeden soğukken parçalanmasını sağlamakta.) Yeterince soğuduktan sonra vanilya ve dolaptan çıkardığımız soğuk margarini katı kremanın üzerine koyup mikserle çırpmaya başlıyoruz. Margarin parçalanırken biraz zorlanabilirsiniz ama zamanla kıvama gelecektir. Yaklaşık 15 dk kremamız beyaz köpük haline gelene kadar çırpıyoruz. Ev yapımı krem şantimiz artık hazır J

6.     Dış kremamızı pastamızın dışına sürüp üzerini istediğiniz şekilde (muz, çikolata…) süsleyebilirsiniz. Dolapta birkaç saat soğuduktan sonra pastanızı servis edebilirsiniz , afiyet olsun J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder