24 Ocak 2014 Cuma

ZERDEÇALLI PİLAV



ZERDEÇALLI PİLAV

Fırında soslu tavuk yaptığım zaman yanına hem görüntüsü hem de lezzetiyle farklı bir pilav yapmak istedim ve aklıma zerdeçal geldi. Zerdeçal hem çok faydalı bir baharat hem de bence safrandan daha lezzetli yapıyor pilavı,ayrıca tavuğun yanına da çok yakıştı hafif bir aroması var J

Malzemeler:

2 su b. pirinç
1 tatlı k. toz zerdeçal
Tavuk bulyon
Tuz
Sıvıyağ
3 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

1.   Yıkadığınız pirinçleri yeteri kadar yağ koyduğunuz tencerede 5-10 dk kavurun.
2.   Zerdeçal, tuz ve tavuk bulyonu ekleyip karıştırın
3.   Ardından 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip ateşi en kısığa alın ve suyunu çekene kadar pişirin.

4.   Altını kapattıktan sonra 10 dk demlendirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder