ZERDEÇALLI PİLAV
Fırında soslu tavuk yaptığım zaman yanına hem
görüntüsü hem de lezzetiyle farklı bir pilav yapmak istedim ve aklıma zerdeçal
geldi. Zerdeçal hem çok faydalı bir baharat hem de bence safrandan daha
lezzetli yapıyor pilavı,ayrıca tavuğun yanına da çok yakıştı hafif bir aroması
var J
Malzemeler:
2 su b. pirinç
1 tatlı k. toz zerdeçal
Tavuk bulyon
Tuz
Sıvıyağ
3 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
1. Yıkadığınız pirinçleri
yeteri kadar yağ koyduğunuz tencerede 5-10 dk kavurun.
2. Zerdeçal, tuz ve tavuk
bulyonu ekleyip karıştırın
3. Ardından 3 su bardağı
sıcak suyu ekleyip ateşi en kısığa alın ve suyunu çekene kadar pişirin.
4. Altını kapattıktan sonra
10 dk demlendirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder