PIRASALI MISIR EKMEĞİ
Malzemeler
2 su b. mısır unu
2 su b. beyaz un
1 yumurta
1 su b. sıvıyağ
1.5 su b. ılık süt
1 pk. kabartma tozu
1 çay k. ingiliz karbonatı
1 tatlı k. tuz
1 y. k. şeker
3 adet pırasa
YAPILIŞI:
1.
Pırasaları rondoda çekin.
2.
Önce kuru malzemeleri
harmanlayın
3.
Sütü, yağı, yumurtayı ve
pırasaları koyup kek kıvamından koyuca ele yapışan bir hamur elde edelim.
4.
Yağlanmış tepsiye veya
borcama yayalım, dilimleyip 180 oC fırına koyalım.
Tavsiye: Piştikten sonra
sıcakken yoğurdun içine ufalayıp yerseniz harika bir lezzet elde edersiniz J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder