11 Ocak 2014 Cumartesi

PIRASALI MISIR EKMEĞİ

PIRASALI MISIR EKMEĞİ





Malzemeler
2 su b. mısır unu
2 su b. beyaz un
1 yumurta
1 su b. sıvıyağ
1.5 su b. ılık süt
1 pk. kabartma tozu
1 çay k. ingiliz karbonatı
1 tatlı k. tuz
1 y. k. şeker
3 adet pırasa


YAPILIŞI:

1.   Pırasaları rondoda çekin.
2.   Önce kuru malzemeleri harmanlayın
3.   Sütü, yağı, yumurtayı ve pırasaları koyup kek kıvamından koyuca ele yapışan bir hamur elde edelim.
4.   Yağlanmış tepsiye veya borcama yayalım, dilimleyip 180 oC fırına koyalım.

Tavsiye: Piştikten sonra sıcakken yoğurdun içine ufalayıp yerseniz harika bir lezzet elde edersiniz J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder