CEVIZLI POĞAÇA
MALZEMELER
2 yumurta
1 su b. sıvıyağ
1 su b. süt-yoğurt suyu
2 Paket kab.tozu
1 tatlı k. tuz
1 su b. çekilmiş ceviz
4-5 su b. un
Lor- kaşar peyniri
YAPILIŞI
- 3 su bardağı unu, tuzu ve kabartma tozunu harmanlayın.
- Ortasına 1 yumurta ve diğer yumurtanın akını koyun. Elinizde bulunduğu kadar yoğurt suyunun üstünü sütle 1 bardağa tamamlayın. Sıvıyağı da koyarak yoğurun.
- Yoğurmaya devam ederek ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş un ekleyin.
- En son cevizi ekleyerek güzelce yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine peynir koyun ve yuvarlayın.
- Tepsiye dizdiğiniz poğaçalarınızın üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Altı hafifçe kızarınca daha yumuşakken fırından çıkarın. Dışarda 5 dk bekleyince hamur kendini toplayacaktır. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder