15 Şubat 2014 Cumartesi

CEVIZLI POĞAÇA



CEVIZLI POĞAÇA

MALZEMELER
2 yumurta
1 su b. sıvıyağ
1 su b. süt-yoğurt suyu
2 Paket kab.tozu
1 tatlı k. tuz
1 su b. çekilmiş ceviz
4-5 su b. un
Lor- kaşar peyniri


YAPILIŞI


  1. 3 su bardağı unu, tuzu ve kabartma tozunu harmanlayın.
  2. Ortasına 1 yumurta ve diğer yumurtanın akını koyun. Elinizde bulunduğu kadar yoğurt suyunun üstünü sütle 1 bardağa tamamlayın. Sıvıyağı da koyarak yoğurun.
  3. Yoğurmaya devam ederek ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş un ekleyin.
  4. En son cevizi ekleyerek güzelce yoğurun.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine peynir koyun ve yuvarlayın.
  6. Tepsiye dizdiğiniz poğaçalarınızın üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Altı hafifçe kızarınca daha yumuşakken fırından çıkarın. Dışarda 5 dk bekleyince hamur kendini toplayacaktır. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder