13 Şubat 2014 Perşembe

KÖMBE KURABIYE


KÖMBE KURABIYE

 MALZEMELER
150 g margarin
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. süt
1 su b. şeker
4 su b. un
1/2 su b. toz fındık
2 y.k. hindistan cevizi
2 y.k. susam
1 çay k. karanfil tozu
1 çay k. zencefil
2 çay k. tarçın
2 çay k. mahlep
Kabartma tozu
Vanilya

Yapılışı
  1. Margarin, sıvıyağ, süt ve şekeri birbirine yedirin.
  2. Toz karanfili elde etmek için karanfilin başlarını havanda dövün. 2 su b. un ile baharatları harmanlayın ve karışıma ekleyin.
  3. Kalan malzemeyi de ekleyerek hamuru yoğurun.
  4. Kurabiye parçalarını yuvarladıktan sonra susama batırın.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Pişerkenki mis gibi kokuyu içinize çekin, afiyet olsun =)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder