KÖMBE KURABIYE
150 g margarin
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. süt
1 su b. şeker
4 su b. un
1/2 su b. toz fındık
2 y.k. hindistan cevizi
2 y.k. susam
1 çay k. karanfil tozu
1 çay k. zencefil
2 çay k. tarçın
2 çay k. mahlep
Kabartma tozu
Vanilya
Yapılışı
- Margarin, sıvıyağ, süt ve şekeri birbirine yedirin.
- Toz karanfili elde etmek için karanfilin başlarını havanda dövün. 2 su b. un ile baharatları harmanlayın ve karışıma ekleyin.
- Kalan malzemeyi de ekleyerek hamuru yoğurun.
- Kurabiye parçalarını yuvarladıktan sonra susama batırın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Pişerkenki mis gibi kokuyu içinize çekin, afiyet olsun =)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder