22 Şubat 2014 Cumartesi

LORLU TATLI KURABIYE


LORLU KURABİYE

Adına bakıp yanılmayın. Kurabiyede lor olduğunu söylemezseniz kimse anlayamaz. İçinde hindistan cevizi mi var diye soruyorlar genellikle. Üstelik çok yumuşak bir kurabiye oluyor ama sertleşmemesi için mutlaka kapalı bir kapta saklayın :)


Malzemeler

1 tas lor (tuzsuz)
1 tas şeker
2 yumurta
125 g. margarin
Vanilya
Kabartma tozu
Aldığı kadar un


Yapılışı

  • Tas olarak ortalama boy bir çorba kasesini kullanabilirsiniz. Şeker ve lor miktarı eşit olmalı.
  • Lor, şeker ve yumuşamış margarini birbirine iyice yedirin. Yumurtaları da ekleyip yoğurun. Kuru malzemeleri de ekleyip hamurunuzu yoğurun. Kurabiye hafif ele yapışacak kıvamda olabilir, çok fazla un eklemeyin.
  • Kurabiyelerinizi ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp ardından toz şekere bulayın . Kabarma potansiyeli yüksek bir kurabiye olduğu için tepsiye çok sık dizmeyin :)
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder