ŞAMBABA TATLISI
MALZEMELER
1 kilo irmik
500 g şeker
500 g süt
2 yumurta
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya(isteğe bağlı)
Tuzsuz yer fıstığı
Şerbet
4su b. su
8 su b. Şeker
1 limon suyu
YAPILIŞI
- Bu tatlıda revani gibi kekin sıcak şerbetin soğumuş olması şartı yok. Şerbeti sıcakken tatlıya fırından çıkarınca dökeceksiniz.
- Tatlı için irmikle kuru malzemeleri harmanlayın, yumurtalarla sütü ekleyin ve elinizle güzelce karıştırın.
- Fırın kabınızı margarin ile yağlayıp karışımı dökün ve yayın. Elinizi ıslatıp tatlının üzerini kolayca düzeltebilirsiniz ;)
- Bıçakla keser gibi yapın. (Cıvık olduğu için kestiğiniz yerler birleşir ama en üstte dilimleri belirleyeceğiniz iz kalması yeterlidir.) Oluşan dilimlerin ortalarına gelecek şekilde fıstıkları dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bayağı nar gibi kızarana dek pişirin.
- Şerbeti için de hemen suyu kaynatıp şekerle birlikte tencereye alın. Altı çok kısık tatlı pişen kadar hafif hafif kaynatın. Ocaktan almadan 2 dk önce limonunu ekleyin.
- Tatlınızı fırından çıkarınca izlerin olduğu yerlere denk gelecek şekilde dilimleyin. Ardından kepçeyle gezdirerek şerbetini dökün. Tatlınız zamanla şerbetini çekecektir. ..
- Birkaç saat dinlendirdikten sonra tatlınızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder