22 Şubat 2014 Cumartesi

PORTAKALLI REVANI


PORTAKALLI REVANİ


Malzemeler

3 yumurta
1 çay b. şeker
1 su b.yoğurt
1 su b. sıvıyağ
1 su b. irmik
3 tepeleme y. k. un
1/2 çay k. karbonat
Vanilya
1 pk. kabartma tozu
2 portakal kabuğu rendesi

Şerbeti:
3 su b. su
3 su b. şeker
Yarım limon suyu


Yapılışı

  1. Şerbeti ılıkken keke sıcak olarak dökeceğimiz için önce şerbeti yapmalıyız. Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp 20 dk kaynatın (limon suyunu kaynamaya başladıktan 10 dk sonra ekleyin.). Altını kapatıp ılınması için serin bir yere alın.
  2. 3 yumurta ve şekeri çırpın. Yoğurt ve sıvıyağı da ekleyip çırpın. Un, irmik, karbonat, vanilya ve kabartma tozunu ayrı bir yerde harmanlayın ve karışıma ekleyin. En son da portakal kabuğunu ekleyerek karıştırın. 
  3. Yağlanmış kalıba döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
  4. Keki fırından çıkarınca 3-4 dk bekleyin. Ardından bıçakla servis edeceğiniz büyüklükte kare kare kesin. Kepçe yardımıyla her yerine gelecek şekilde şerbetini dökün.
  5. Yaklaşık 2 saat şerbetini çektikten sonra üzerine hindistan cevizi dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder